Miten valita ripsiväri ja levittää sitä ripsiin oikein?

Hyvin meikatut ripset pystyvät muokkaamaan kasvoja ja lisäämään syvyyttä katseeseen. On hyvä ymmärtää, että ripsiväri ei ainoastaan anna paksuutta, pituutta ja taivuta ripsiä, vaan se voi myös muokata silmien muotoa ja oikein käytettynä se voi korvata luomivärin ja silmäkynän. Ettekö usko? Ottakaa selvää, miten valitaan ripsiväri ja oppikaa levittämään sitä ripsiin oikein.

Miten ripsiväri valitaan?

Tietyn ripsivärin ominaisuudet riippuvat suuresti sen sisällöstä. Eli, jos halutaan vahvistaa ripsiä, ostetaan E-vitamiinia, keramideja ja pashmina-proteiineja sisältävä ripsiväriä. Jos haluaa ravita ripsiä, tulisi käyttää keratiinia sekä kasvivahoja ja mehiläisvahaa sisältävää ripsiväriä. Mikäli ripsiä pitää kosteuttaa, ripsivärin tulisi sisältää B5 pro-vitamiinia (pantenolia) ja kitosaania. Ripsivärit, jotka antavat tuuheutta ripsille, käyttävät savea ja silkkiä, pashminaa sekä mohair-molekyylejä. Silikoni antaa ripsille kiiltoa, lateksi pidentää ripsivärin käyttöaikaa ja parantaa sen tarttumiskykyä.

Miten ripsiväri levitetään ripsiin oikein?

Tavan, jolla käytämme ripsiväriämme, tulisi sopia silmiemme muodolle, ripsien tyypille ja halutulle lopputulokselle. Selvennykseksi, jos silmät esimerkiksi roikkuvat tai ripset ovat todella pitkät, on parempi olla käyttämättä ripsiväriä lainkaan. Tuo sen sijaan ripsien tyvi esiin koskettamalla niitä ripsiväriharjan kärjellä. Jos ripsiin haluaa pituutta ja tuuheutta, voi yrittää käyttää läpinäkyvää puuteria. Puuterin käyttö ennen toisen ripsivärikerroksen levittämistä saa ripset näyttämään paksummilta. Haluan myös sanoa, että tämän niksin ansiosta voi saada muutakin kuin paksummat ripset. Tekniikka nimittäin ehkäisee paakkujen syntymisen.

Yhteen liimatut ripset? Kuiva ripsiväri?

Jos yhteen liimatut ripset ovat ongelmasi, yritä erotella ne erikoisella, joko metallisella tai muovisella, harjalla. Kun ripsiväriä levitetään ylempiin ripsiin, liikuta ripsiväriharjaa sivulta sivulle, jotta kaikki ripset joutuvat harjasten väliin, juurista latvoihin. Kun kaikki ripset ovat harjassa, liikuta harhaa ylöspäin. Seurauksena jokaiseen ripseen tulee sama määrä ripsiväriä.

Kun huomaa, että ripsiväri on muuttunut hieman liian paksuksi, tai jopa kuivaksi, lisää tippa meikinpoistovoidetta tuubiin. Älä kuitenkaan käytä tätä pashmina-ripsivärien kohdalla, muuten ripsiväri tulee irtoamaan ripsistä ja tahrimaan poskesi.