Silmämeikki – opas askel askeleelta ripsivärin käyttöön

Silmämeikki riittää kohentamaan ulkonäköä huomattavasti. Oikein käytetty ripsiväri voi muotoilla silmää niin, että luomiväriä tai rajauskynää ei tarvita. Oikean ripsivärin valitseminen on tärkeää mutta yhtä tärkeää on sen käyttö. Vaikka useat naiset käyttävät tätä tuotetta aikaisesta nuoruudesta lähtien, monet käyttävät sitä väärin. Toisin kuin yleisesti luullaan, silmämeikki ei ole ihan helppoa! Miten ripset maalataan? Mitä täytyy tehdä, jos ne liimaantuvat yhteen? Mitä ominaisuuksia ja ainesosia ripsivärissä on? Milloin täytyy ostaa uusi ripsiväriä ja miten sitä ylläpidetään?

Miten ripsiväriä käytetään?

Tai oikeastaan: miten sitä ei käytetä? Ei ainakaan kuten 1960-luvulla, kun lähes kaikilla naisilla oli katosta roikkuvien jäätappien näköiset ripset. Yleisesti tekniikka tulisi sovittaa oman silmän muotoon, jos omaa roikkuvan luomen, alaripsiin ei kannata levittää ripsiväriä. Sama pätee todella pitkiin ripsiin, jos niitä korostaa liikaa, ne voivat häiritä silmän muotoa. Tässä tapauksessa on parempi harjata alaripset hellävaraisesti, jotta ne näkyisivät. Jotta ripset saisivat pituutta ja paksuutta, levitä kevyt kerros läpinäkyvää puuteria jokaisen ripsivärikerroksen väliin. Tällä tavalla ripset ovat optisesti paksummat ja pidemmät.

Mitä tehdä, jos ripset liimaantuvat yhteen?

Jos ripset liimaantuvat yhteen, yritä erotella ne erikoisharjalla – metallisella tai muovisella. Älä koskaan käytä pinniä tähän tarkoitukseen, se voi olla vaarallista. Yläripsiä peittäessä, liikuta ripsiväriharjaa hieman, jotta jokainen ripsi pääsee harjasten väliin. Kun kaikki ripset ovat harjasten välissä, liikuta harjaa ripsien mukaisesti. Tällä tavalla kaikki ripset peittyvät. Harjan päätyä voi käyttää kulmissa kasvavien ripsien korostamiseksi.

Jos ripsiväri ei toimi kunnolla, se saattaa olla vanha. Jos ripsiväri on kuivunut, siihen voi kaataa tipan meikinpoistoainetta. Älä tee tätä, jos ripsiväri sisältää pashminaa, sillä silloin se ei enää pysy ripsissä, vaan jättää tahroja ja irtoaa.

Ripsiväri – sisältö ja ominaisuudet

Ripsiväreistä tuli kauan aikaa sitten muutakin kuin väline ripsien värjäämiseen. Nyt ripsiväri antaa paksuutta, pituutta, taivuttaa ja ravitsee. Tämä on pääasiassa oikeiden ainesosien ansiosta. Jotta voisimme vahvistaa ripsiämme, ripsivärin tulisi sisältää E-vitamiinia, keramideja ja pashminaproteiineja, ravitaksemme – keratiinia, kasvivahaa, mehiläisvahaa, ja kosteuttaaksemme sekä joustavuuden ylläpitämiseksi – B5 pro-vitamiinia (pantenolia), kitosaania ja kasvivahoja sekä mehiläisvahaa.  Paksuutta antavan ripsivärin ominaisuudet antavat alumiiniseokset ja silkkipartikkelit, pashmina sekä mohair. Kiiltoa antavat ominaisuudet – silikoni, kestävyys – lateksipartikkelit.

Milloin tulisi ostaa uusi ripsiväri?

Ripsivärin kesto avaamisen jälkeen on usein 6 kuukautta. Tuubista löytyy PAO -merkki, avatun purkin näköinen merkki ja sen vieressä näkyy numero, joka kertoo kuinka monta kuukautta tuote säilyy. Jos ei muista, milloin ripsiväri on avattu, kannattaa koostumusta tarkastella. Mikäli koostumus on selvästi erilainen, eli on kuiva, haisee oudolta tai tahrii paljon, se on parempi heittää pois.

Ripsivärit ovat vesipohjaisia, joka lisää bakteerien ja muiden mikroeliöiden lisääntymisen riskiä, eli tuotteen viimeinen käyttöpäivä tulee usein nopeasti vastaan. Lisäksi ripsiväriä käytetään silmien läheisyydessä, joten vanhentunut tuote voi aiheuttaa paljon harmia.

Miten ripsiväriä hoidetaan?

Ripsiväriharja tulisi pestä huolellisesti ainakin kerran viikossa. Tällä tavalla irrotetaan kuivunut ripsiväri harjasta ja pystytään säilyttämään harjasten alkuperäinen muoto. Se on sen arvoista, etenkin koska pystymme minimoimaan ripsien liimaantumisen ja ripsien rasittamisen riskin. Lisäksi puhdas harja pidentää ripsivärin elämää.

Ripsimeikki – vinkit

  • Vedenkestävän ripsivärin poistamiseksi, käytä siihen tarkoitukseen luotuja tuotteita. Muuten tuotetta ei välttämättä saa kokonaan irti ja seurauksena ripsiväri saattaa ärsyttää silmiä.
  • Muista sulkea ripsiväri kunnolla jokaisen käytön jälkeen, koska ne sisältävät helposti haihtuvia öljyjä, jotka haihtuvat, kun tuubiin joutuu ilmaa. Jos näin käy, ripsiväri saattaa menettää monia ominaisuuksia.
  • Aseta harja tuubiin hitaasti ja hellästi.
  • Piilolinssejä käyttävien naisten tulisi välttää pituutta ja paksuutta antavia partikkeleita sisältäviä ripsivärejä, koska ne voivat irrota ripsistä ja joutua silmiin.