10 kaikkein vahingoittavinta asiaa hiuksillle

Me harvemmin mietimme joka päiväisessä elämässämme asioita, jotka vahingoittavat hiuksiamme. Me tiedämme yleisesti hiustenhoidon säännöt, valitsemme oikeita tuotteita ja koitamme olla rasittamatta hiuksiamme olettaen, että tämä riittää. Alla mainitut asiat voivat tulla sinulle yllätyksenä; nämä nimittäin vahingoittavat hiuksiasi eniten. Mitä meidän ei tulisi tehdä? Mikä vahingoittaa hiuksia kaikista eniten?hiukset.jpg

1. Raidoittaminen

Ensimmäisen sijan pitäjä ei ole yllätys. Kaikkein pahin vahinko mitä voit tehdä hiuksillesi, on raidoittaminen, joka todella tuhoaa ja polttaa hiuksesi. Tällaisen prosessin jälkeen hiukset ovat lopullisesti tuhoutuneet.

2. Permanenttikiharat/suoristaminen

Palkintokorokkeelta löytyy myös permanentti, joka on yhtä vahingoittavaa, vaikkakaan se ei kaikkien hiuksissa toimi yhtä vahingoittavasti. Tähän vaikuttaa myös tekijän taidot. Ohuet ja heikot hiukset näyttävät permanenting jälkeen ihan katuharjalta.

3. Värjääminen

Arvokkaalla kolmannella sijalla on värjääminen, eli taas yksi kemiallinen hiushoito. Vaikka valitsisit kaikkein hienovaraisimman hiusvärin, et säästä hiuksiasi tuholta. Eikä edes kannata lähteä kertomaan amatöörivärjäämisen heikkouksista..

4. Lämpökäsittely

Et voi kieltää sitä, etteikö lämpökäsittely tekisi huonoa hiuksille. Silloin tällöin kihartimen tai suoristimen käyttäminen ei vahingoita hiuksia valtavasti, mutta usein käytettynä (etenkin päivittäisessä käytössä) lämpökäsittely saattaa vahingoittaa hiuksia paljon.

5. Hiustenkuivaaja

Ei niin paha, mutta kuitenkin melko paha, on hiustenkuivaaja. Kun käytät kuumaa ilmaa päivittäin hiuksillesi, saatat kuivattaa niitä turhan takia. Hiustenkuivaajan vahinkoa voidaan vähentää käyttämällä kylmää tai vain huoneenlämpöistä ilmaa.

6. Hiusten hierominen pyyhkeellä

Hiusten kuivaaminen pyyhkeellä hieroen ja repien on aika monen naisen tapa. Valitettavasti tämä kuitenkaan ei tee erityisen hyvää hiuksille, ja se saattaa aiheuttaa katastrofaalisia lopputuloksia, kuten kaksihaaraisia, takkuisuutta ja pörröisyyttä, sekä se saattaa avata hienoja hiussuomuja.

7. Tuotteet, jotka sisältävät alkoholia

Kaikkein todennäköisimmin löydät alkoholia hiuslakoista tai vaahdoista. Kun käytämme liian usein hiustuotteita, jotka sisältävät alkoholia, hiuksistamme saattaa tulla kuivat, mattamaiset ja heikot.

8. Märkien hiuksien kampaaminen

Saattaa tuntua siltä, että kampaamisella ei olisi niin suurta vaikutusta hiusten kuntoon. Mutta, märkien hiusten kampaamisella saattaa olla samoja seurauksia kuin pyyhkeellä hieromisessa. Kampaa hiukset kuivana. Tähän on vain yksi poikkeus – kihara tukka.

9. Hiukset auki nukkuminen/Märillä hiuksilla nukkuminen

Yön aikana hiuksemme altistuvat kovalle mekaaniselle rasitukselle – me saatamme repiä, katkoa tai vahingoittaa niiden rakennetta. Kaikkein pahimmat vauriot tapahtuu, mikäli nukut hiukset auki tai hiukset märkänä.

10. Käytät vääränlaisia hiuslenkkejä

Sanotaan, että hiusten sitominen ei ole hyvä asia. Tästä tärkeämpi asia on kuitenkin se, millaisia hiuslenkkejä käytämme hiusten sitomiseen. Kaikkein vaarallisimpia ovat pampulat, joissa on metalliosia, jotka saattavat vahingoittaa tai repiä hiuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *