Kuinka pitää huolta siveltimistä?

meikki.jpgAsiallinen siveltimistä huolehtiminen on erittäin tärkeää. Me laitamme meikkiä usein, eri meikkituotteita, eri olosuhteissa ja eri aikoihin päivästä. Sinun tulee tietää, että märät ja likaiset meikkisiveltimet ovat hyvä kasvualusta bakteereille jotka ajan myötä siirtyvät kasvoillemme. On vain ajan kysymys milloin iholle ilmenee allergiaa tai ärsytystä. Kuinka pitää hyvää huolta siveltimistä?

1. Pese siveltimesi mahdollisimman usein

On erittäin suositeltavaa, että pensselit pestäisiin jokaisen käytön jälkeen, jotta niihin ei kertyisi bakteereja. Dermatologit ovat sanoneet, että ainoa tapa olla varma ettei siveltimissä ole bakteereja, on pestä ne joka kerta. Optimaalisesti ajateltuna kuitenkin meidän tulisi pestä useiten niitä siveltimiä, joita käytetään nestemäisten meikkien kanssa (joka toinen päivä), ja hiukan harvemmin niitä, joiden kanssa käytetään puuterimaisia meikkejä (4-5 päivän välein). Parasta olisi kuitenkin joka tapauksessa, että emme käyttäisi pensseleitä joita ei ole pesty yli viikkoon. Me, tietysti, puhumme joka päiväisestä meikkaamisesta.

2. Oikea pesutekniikka

Sinun tulisi olla hellävarainen pestessäsi siveltimiä, koska jopa paraslaatuisimmat siveltimet voivat hajota jos et kohtele niitä hyvin. Älä koskaan hinkkaa tai hankaa siveltimiä paperia vasten. Kastele sivellin pienen vesimäärän alla harjakset alaspäin. Kämmenellä tai erityisellä silikonisella pesuvälineellä (pesumuna) lisää hiukan puhdistusainetta (antibakteerista saippuaa tai shampoota). Nyt pienin pyörivin liikkein hiero tuotetta siveltimesi harjaksiin ja huuhtele. Toista, kunnes vesi on kirkasta.

3. Kuivaa siveltimet heti

Pesun lisäksi kuivaaminen on tärkeää. Oikein kuivatut siveltimet pitävät muotonsa ja tarkkuutensa. On tärkeää antaa siveltimien kuivua omillaan, eikä kiihdyttää nopeutta hiustenkuivaajalla. Paras olisi kuivattaa siveltimet talouspaperin päällä. Saatat myös kokea verkkopussin helpottavaksi tekijäksi siveltimiä kuivatessa. Vältä kuivaamista patterin tai muun kuuman paikan lähellä, äläkä myöskään jätä siveltimiä kylpyhuoneeseen, sillä yleensä näissä tiloissa on korkeampi kosteustasapaino. Tällöin siveltimet hajoavat ja kuivuvat paljon hitaammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *