Värjääminen ja raidoitus kotona – kuinka tehdä ne oikein?

hiusv-auml-ri.jpgSinun ei tarvitse juosta kampaajalla tai omata hänen värjäämistaitonsa. Jokainen meistä voi värjätä raitoja kotona. Kuitenkin ennen kuin aloitamme meillä tulisi olla kaikki tarpeelliset välineet ja tuotteet. Alta voit myös lukea muutaman hyödyllisen vinkin.

Ensiksi sinun tulee tarkastaa tämänhetkinen hiustesi värisävy. Katso ensin värjätyn hiuksen sävy, sen jälkeen arvioi oman luonnollisen hiusvärisi juurikasvusta. Mitä tummempi luonnollinen hiusvärisi on, sitä vaikeampi se on värjätä vaaleaksi. Muista myös, että osa hiuksista on herkempiä värjääntymään kuin toiset.

The type of the dye depends on your natural colour. If you have light brown streaks or in a colour of the light blonde then to achieve lighter shade you should apply permanent hair dye, because when we highlight hair with it, we don’t have to use lightener. We are talking about super-highlighting dyes like Wella Koleston or L’Oreal Majirel.

Hiusvärin tyyppi riippuu luonnollisesta hiustenväristäsi. Mikäli sinulla on vaaleanruskeat tai blondit kutrit, permanenttivärjäyksessä saat todennäköisesti vaaleamman tuloksen, koska sinä vain värjäät hiukset, etkä joudu vaalentamaan niitä ensin. Puhumme siis tällähetkellä super-highlight väreistä Wella Koleston tai L’Oreal Majirel.

Värjäyksessä tärkeässä roolissa on hapetin. Sen pitoisuuden määrittää luonnollinen hiusväri. Joten: 6% hapetin värjää hiuksia noin 1 – 2 astetta, 9% hapetin 2 -3 astetta ja 12% noin 3-4 astetta. Mikäli käytät ultra-highlight permanenttiväriä, ei tarvitse käyttää erikseen hapetinta, koska ne värjäävät jo valmiiksi noin 4,5 astetta.

Aina kun värjäät luonnonhiuksia, tulee väristä lämpimämpi.Jos haluaa hiuksiisi kylmemmän sävyn, sinun tulee kääntyä hapettimien ja kylmien värisävyjen puoleen. Mitä tummempi luonnollinen väri on, sitä vaikeampi on saada kylmiä sävyjä.

Ennen värjäämistä tulee valmistella välineet ja väri. Kotona värjäämiseen tarvitset: kulhon jossa sekoittaa väri, litteä harja jolla väri laitetaan hiuksiin, kumihanskat, hiusklipsi, vanhat vaatteet, hiusharja tai kampa. Hiukset jaetaan useampaan pieneen osioon ja kiinnitetään pinnillä päänpäälle. Irtohiuksia ei saa päästää tippumaan kesken värjäyksen. Seuraavaksi tulee valmistaa väri valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Mikäli värjäät ensimmäistä kertaa, tulisi sinun tehdä ensin allergiatesti. Näin vältytään allergiselta reaktiolta tai ärsytykseltä. Hiukset saavat olla hieman rasvaiset kun värjäät ne. Se suojaa hiuksia sekä päänahkaa mahdollisilta vahingoilta. Värjättävät osiot eivät saa olla liian paksuja – noin 1,5cm. Värin levittämisen jälkeen tee värjätystä osiosta hiussykerö, ota uusi osio ja tee sama uudelleen. Pidä väriaine hiuksissa niin kauan kuin valmistajan ohjeissa lukee. Viimeinen vaihe on pestä ylimääräinen väri kahdesti pois hiuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *