Kuinka käyttää hiustenkuivaajaa ,ettei se vahingoita hiuksia?

hiustenkuivaaja.jpgHiustenkuivaajien haitallisuus on aiheuttanut laajaa keskustelua. Siitäkään huolimatta hiustenkuivaajaa ei tulisi kokonaisuudessaan hylätä hiusten kuivaamisen keinona. On toki totta, että mitä enemmän pystyisimme kuivaamaan hiuksiamme luonnollisesti ilman hiustenkuivaajan kuumaa ilmaa, sitä parempi. Kun muuta vaihtoehtoa ei ole niin hiustenkuivaaja on oikea ratkaisu ja sitä voi käyttää. On kuitenkin tärkeää tietää kuinka hiustenkuivaajaa tulee käyttää, ettei vahingoita hiuksia.

1. Ennen hiustenkuivaajan käyttöä kuivaa hiukset pyyhkeellä

Mitä vähemmän hiuksissa on vettä, sitä vähemmän niitä tarvitsee kuivata. Se vähentää riskiä vahingoittaa hiuksia kuumalla ja kuivalla ilmalla. Joten ennen hiustenkuivaajaan tarttumista, kuivaa hiukset jollakin, joka imee hyvin vettä, esimerkiksi puuvillainen t-paita tai paperipyyhe.

2. Harjaa hiukset auki ennen kuivaamista

Hiuksia ei tulisi koskaan kuivata ennen kun olet kammannut ne auki. Kuitenkin kampaamiseen tulee olla oikeanlaiset välineet. Älä kampaa märkiä hiuksia hiusharjalla. Paljon parempi vaihtoehto on harvahampainen kampa, joka on tehty puusta tai muusta luonnonmateriaalista./p>

3. Kuivaa kylmällä tai haalean kuumalla ilmalla

Tärkein asia hiustenkuivaajaa käytettäessä on pyrkiä rajoittamaan kuumaa ilmaa. Paras tapa on kuivata hiukset joko kylmällä tai lämpimällä (ei kuumalla) ilmalla. Vältä korkeita lämpötiloja, koska se saattaa vahingoittaa hiuksia. Muista aina pitää hiustenkuivaaja tarpeeksi etäällä hiuksista.

4. Suojaa hiukset suojaavilla aineilla

On erityisen tärkeää käyttää oikeanlaisia tuotteita kun kuivaa hiuksia, koska ne antavat suojaa hiuksille kuumalta ilmalta. Kaupoista löytyy tuotteita, jotka takaavat lämpösuojan hiuksille. Tämä on erityisen tärkeää latvoille, jotta kuuma ilma ei kuivata niitä ja aiheuta kaksihaaraisia.

5. Kuivaa hiukset niiden kasvusuunnan mukaisesti

Tämän kanssa on yhtä tärkeää oikeanlainen kuivaus. Mikäli haluat välttyä hiusten vahingoittumiselta ja hiussuomujen aukeamiselta niin kuivaa hiukset niiden kasvu suuntaa kohden, eli juurista latvoja kohti. Kuivaa hiukset läheltä päänahkaa ja anna latvojen kuivua itsestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *